Shelther Shiatsu Therapie
Paardenbloemen

paardenbloemTaraxacum officinale - Composieten

bitterstof, looistof, vit. A, B4, C, D, calcium, natrium, kalium, ijzer, inuline, etherische olie

Taraxacis betekent oogziekte; officinalis zowel 'geneeskrachtig' als 'erkend'. De paardenbloem heeft een bladrozet waarmee andere planten verdrongen worden en een ronde, holle stengel die wit melksap bevat en licht giftig is. Na het plukken wordt de stengel snel slap. De plant lijkt dus sterker dan ze is. Zo past ze bij de mens die niet zichzelf is en zich beter voordoet dan hij is. De bloem is goudgeel en richt zich naar de zon , wat betekent dat de plant de levenskracht (en het hart) stimuleert en helpt bij onderdrukte ik-kracht, vermoeidheid en uitputting. De paardenbloem behoort tot de voorjaarskruiden en we gebruiken haar omdat ze een algemeen ontslakkende werking heeft. Paardenbloem is een prima ondersteuning bij vermageringskuren, ze vermindert de bijkomende verschijnselen als hoofdpijn en dergelijke. Verse paardenbloemblaadjes zijn te eten als rauwkost. Van de paardenbloem kun je de blaadjes en de wortel gebruiken.

Spijsvertering: bij leverproblemen, stimuleert en ondersteund. Bij obstipatie, te hoog cholesterolgehalte en galstenen. Stimuleert de spijsvertering via lever en alvleesklier.

Constitutie: algemeen versterkend, ontslakkend, reinigend. Stimuleert de nieren, reinigt de blaas, bij reuma en jicht.

Ogen: bij oogzwakte, vermoeide en overspannen ogen, scheelzien en bijziendheid

Bron: kruidenvrouwtje.nl


NB: Schakel altijd een arts of therapeut in voor het stellen van een diagnose. Bedenk ook dat elk mens uniek is en anders reageert. Begin daarom altijd met een lage dosering. Werkt het middel niet, verlaag dan eerst de dosis (klinkt raar maar werkt meestal wel). Gebruik nooit te lang hetzelfde kruid, stap na een tijdje over op een ander. Het kruidenvrouwtje kan geen verantwoording nemen voor toegebrachte schade door verkeerd gebruik van kruiden of het gebruik van verkeerde kruiden. Als je niet zeker weet of je het juiste kruid voor je hebt, raadpleeg dan een deskundige.


Shelther Shiatsu Therapie

Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom,
Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.
Zie Shiatsu massage therapie contact en route.