Shelther Shiatsu Therapie

goudsbloemAmandelnoten voorkomen hyperglycemie
24/07/2013

Hyperglycemie , of in gewone mensentaal teveel suiker in het bloed, is een steeds groter probleem in de Westerse wereld. Om hyperglycemie te vermijden is het zeer belangrijk iedere dag op dezelfde uren te eten. Ook een gezond tussendoortje rond 11u en 16u kan helpen. Iets wat weinig mensen weten is het feit dat amandelnoten in staat zijn om de bloedglucose te regelen, zelfs na het eten van een suikerrijke maaltijd. Een handvol amandelnoten telt 160 calorieŽn.

Een studie die uitgevoerd werd aan de universiteit van Toronto (Canada) geeft echter duidelijk aan dat amandelnoten in staat zijn hyperglycemie te voorkomen bij iedereen die een te zware en te suikerrijke lunch heeft geconsumeerd. Deze ontdekking is belangrijk voor gezonde mannen en vrouwen, maar van levensbelang voor diabetespatiŽnten. Amandelnoten hebben de bijkomende eigenschap dat ze iedere vorm van oxidatieve stress helpen neutraliseren.

Bronnen:
abcgezondheid.nl, Josse AR, Kendall CW, Augustin LS, Ellis PR, Jenkins DJ.
Almonds and postprandial glycemia--a dose-response study.
Metabolism. 07 03 r;56(3):400-4

Gezonde eigenschappen van amandelolie
09/06/2011

Amandelolie heeft een ontstekingsremmende en leverbeschermende werking. Inwendig verbetert het de darmbewegingen en daarom zou het nuttig zijn bij darmontstekingen zoals Irritable-bowel syndrome (IBS), en in de preventie van darmkanker.

Toch wordt amandelolie veeleer uitwendig gebruikt, als massageolie of om etherische oliŽn te verdunnen. Niet verwonderlijk, want de olie is heel mild voor de huid en spreidt zich gemakkelijk uit. Bijzondere uitwendige toepassingen zijn: spataders, vermindering van littekenvorming, aambeien en bepaalde oorproblemen (otosclerose). Voor andere huidproblemen zoals psoriasis en eczeem zal amandelolie de ideale drager zijn van actieve stoffe

Bronnen:
abcgezondheid.nl, Ahmad Z. The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice 16 (2010) 10-12.
zie ook: www.abcgezondheid.nl/nl/news/amandelnoten_voorkomen_hyperglycemie/

NB: Schakel altijd een arts of therapeut in voor het stellen van een diagnose. Bedenk ook dat elk mens uniek is en anders reageert. Begin daarom altijd met een lage dosering. Werkt het middel niet, verlaag dan eerst de dosis (klinkt raar maar werkt meestal wel). Gebruik nooit te lang hetzelfde kruid, stap na een tijdje over op een ander. Het kruidenvrouwtje kan geen verantwoording nemen voor toegebrachte schade door verkeerd gebruik van kruiden of het gebruik van verkeerde kruiden. Als je niet zeker weet of je het juiste kruid voor je hebt, raadpleeg dan een deskundige.


Shelther Shiatsu Therapie

Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom,
Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.
Zie Shiatsu massage therapie contact en route.