Shelther Shiatsu Therapie

Shiatsu 1e behandeling

De dag na de behandeling was ik niet noemenswaardig vermoeider, ik had behoorlijk minder last van hoofdpijn, ik voelde me een stuk relaxter/frisser, kon beter concentreren, ik bewoog ook makkelijker. Zaterdag zondag nam dit gevoel af, tot zoals voor de behandeling. Woensdag avond ga ik altijd gymen, dat is rek/strekoefeningen, oefeningen met gewichten, en conditietraining op hometrainers zoals step/loopband/roeimachine etc. Deze gym wordt georganiseerd vanuit fysiotherapie in Nieuwkoop (fysiogym). Ik kon vanavond behoorlijk merken dat mijn lichaam een stuk soepeler reageerde op de sport, met name mijn rug en nek zijn "losserĒ te noemen, en bij de cooling down strekoefeningen kon ik zowaar bijna met platte hand de grond raken, das nog nie eerder gebeurt. Ďs Middags op werk heb ik wel gevoel dat mn beide ogen vermoeider worden. Al met al een positief gevoel dus na de 1e behandeling

Shiatsu 2e behandeling

De dag na de behandeling kon ik eerlijk gezegd geen noemenswaardige verbeteringen constateren.
Echter in loop der dagen na de sessie voelde ik wel dat het middelste gedeelte van mijn rug, waar het gewoonlijk nogal vast zit, iets begon te ontspannen. Deze ontspannen rug was goed te merken met sporten van vanavond (woensdag) en met zwemmen van gister avond (dinsdag).

De hoofdpijnen zijn er nog wel, vastzittend gevoel rechts boven oog ook. Concentratie/focussen vermogen lijkt weer iets makkelijk te gaan. Nek/schouder is nog wel gespannen te noemen, middenrug is in mindere mate gespannen.

Shiatsu 3e behandeling

Betreffende uitwerking na de 3de sessie: de dag na deze sessie had ik behoorlijke spierpijn en prikkelingen in mín linker schouderblad, deze gevoelens namen in de loop van de avond af, en waren de volgende dag verdwenen. Mín middenrug voelt redelijk tot goed ontspannen aan. Onder in rug enkele pijnscheuten gehad bij opstaan vanuit een lage zitpositie. Echter een drukkend gevoel en hoofdpijn aan de rechterkant van mín hoofd, boven mín rechteroog en bij mín oor blijft, ook drukkend gevoel aan rechterzijde van nek/achterkant schouder blijft. Oorsuizen blijft. Duizelig gevoel bij stilstaan lijkt te verminderen, ook krampachtige houding lijkt verminderd te zijn.

Shiatsu 4e behandeling

Oorkaars in linkeroor was minder gevoelig dan in rechteroor, rechts meer gevoeliger waarbij ook iets meer de warmte te voelen was. Het drukkende gevoel rechts boven oog, hoofdpijn rechts en drukgevoel in mn nek blijft nog steeds voorkomen. Ik kan na de 4de sessie geen echte noemenswaardige verbeteringen voelen. Ten opzichte van de 1e sessie is er echter wel wat veranderd, ik voel me over het algemeen rustiger, ontspannender gevoel ik mín rug, betere concentratie, minder gespannen gevoel bij b.v. autorijden, mijn nek is ďlosserĒ ik kan b.v. makkelijker achterom kijken, terwijl dit voorheen stroef ging.

Notitie Elly: De behandelingen voor Marcel werken goed, maar enkele klachten komen na verloop van tijd telkens weer terug.

(Laate email Marcel: "Alles gaat redelijk, heb vorige week wel 1 keer behoorlijke last gehad van duizelingen tijdens een beursbezoek, (langdurig staan, grote ruimte) erg vervelend, maar ik probeer er ďrelaxedĒ onder te blijven." )

Bekend is dat er gebeurtenissen in zijn leven zijn die nog verwerkt moeten worden. Hiervoor heb ik Marcel geadviseerd om bij Praktijk Beethoven in Oegstgeest via o.a. Kinesiologie te ontdekken wat hij nodig heeft om te genezen. De Shiatsu behandelingen blijven voorlopig nog een onderdeel van zijn genezingsproces.


Shelther Shiatsu Therapie

Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom,
Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.
Zie Shiatsu massage therapie contact en route.